NALEŚNIKI Z SEREM I SOSEM MALINOWYM

NALEŚNIKI Z SEREM I SOSEM MALINOWYM

SKŁADNIKI

  • JAJKO 6 SZT.
  • ŚMIETANKA 36 % 60 ML
  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 20 – 30 G
  • SZCZYPTA SOLI
  • OLEJ KOKOSOWY 20 G
  • AROMAT WANILIOWY
  • EYTRYTOL 50 G
  • TWARÓG PEŁNOTŁUSTY NP. Wieluń Mój Ulubiony 750 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Zmiksować jajka wraz ze szczyptą soli I śmietanką. Dodać mąkę migdałową.
  2. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni wraz z olejem kokosowym.
  3. Przygotować farsz. Zmiksować twarożek z erytrytolem i aromatem waniliowym.
  4. Naleśniki posmarować przygotowaną masą z twarogu i zawinąć w rulonik.
  5. Podawać z sosem malinowym (maliny zblendować z dodatkiem erytrytolu).

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 553 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 17.8 g; T: 50.2 g; W: 6.13 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *