NALEŚNIKI Z SEREM I PIECZARKAMI

NALEŚNIKI Z SEREM I PIECZARKAMI

SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI

  • JAJKO 6 SZT.
  • ŚMIETANKA 36 % 100 ML
  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 20 – 30 G
  • SZCZYPTA SOLI
  • OLEJ KOKOSOWY 10 G

SKŁADNIKI NA FARSZ

  • PIECZARKI 600 G
  • CEBULA 100 G
  • MASŁO 50 G
  • STARTA ŻÓŁTA MOZZARELLA 300 G
  • PRZYPRAWY

SKŁADNIKI NA SOS PIECZARKOWY

  • PIECZARKI 200 G
  • CEBULA 50 G
  • MASŁO 10 G
  • ŚMIETANKA 36 % 400 ML
  • KOPER 5 g
  • PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Zmiksować jajka wraz ze szczyptą soli i śmietanką. Dodać mąkę migdałową.
  2. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni wraz z olejem kokosowym.
  3. Przygotować farsz. Pokrojoną cebulkę i pieczarki podsmażyć i przyprawić solą i pieprzem. Zredukować nadmiar wody.
  4. Przygotować sos: Pokrojoną cebulkę i pieczarki podsmażyć i przyprawić solą i pieprzem. Zalać śmietanką 36 %, zredukować nadmiar wody, dodać koperek.
  5. Gotowe naleśniki posypać startą mozzarellą, dodać farsz pieczarkowy i zawinąć w rulonik.
  6. Podawać z sosem pieczarkowym.

LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 895 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 29.8 g; T: 80.6 g; W: 15.3 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments