MUFFINKI JOGURTOWE

MUFFINKI JOGURTOWE

SKŁADNIKI

  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 75 G
  • PROSZEK DO PIECZENIA 5 G
  • ERYTRYTOL PUDER 100 G WG UZNANIA
  • AROMAT WANILIOWY
  • MASŁO 50 G
  • JAJKO 2 SZT.
  • SEREK ŚMIETANKOWY NP. MÓJ ULUBIONY WIELUŃ 100 G
  • SÓL SZCZYPTA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Piekarnik nagrzać do 180 C.
  2. Masło roztopić np. w mikrofalówce, wystudzić i zmiksować jajkami, serkiem, proszkiem do pieczenia, erytrytolem, aromatem waniliowym. Dodać mąkę migdałową lub kokosową i dalej miksować.
  3. Wylać masę do foremek z papierem na muffinki, piec 30-40 minut w temperaturze 180 C.

LICZBA PORCJI: 10

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 127 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 3.84 g; T: 11.7 g; W: 1.14 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments