MAŚLANY ŁOSOŚ ZE SZPARAGAMI

MAŚLANY ŁOSOŚ ZE SZPARAGAMI

SKŁADNIKI

  • FILET Z ŁOSOSIA ZE SKÓRA 200 G
  • SZPARAGI 240 G
  • MASŁO 30 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, SOK Z CYTRYNY, CZOSNEK

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Oczyścić zielone szparagi, delikatnie ścinając zdrewniałe końcówki. Można je obrać za pomocą obieraczki do warzyw. Pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Rybę przyprawić solą, pieprzem, ulubionymi ziołami i sokiem z cytryny.
  3. Szparagi poddusić na maśle wraz z czosnkiem (2 ząbki), przyprawami i rybą ok. 10 -15 minut. Można podlać wodą, gdy zbyt mocno się zarumienią, a nadal będą twarde.

LICZBA PORCJI: 1

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 694 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 47 g; T: 51.5 g; W: 12.6 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *