ŁOSOŚ W SOSIE SZCZYPIORKOWYM

ŁOSOŚ W SOSIE SZCZYPIORKOWYM

SKŁADNIKI

  • FILET Z ŁOSOSIA 200 G
  • ŚMIETANKA 36 % 100 ML
  • MASŁO 10 G
  • KOPEREK 5 G
  • SZCZYPIOREK 10 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Rybę przyprawić solą, pieprzem, ulubionymi ziołami i sokiem z cytryny. Piec w pergaminie 30 minut w temperaturze 200 C z termoobiegiem.  
  2. W międzyczasie na patelni podsmażyć szczypiorek i koperek. Zalać śmietanką i dusić do odparowania wody i zgęstnienia sosu. Przyprawić solą i pieprzem.
  3. Gotową rybę polać sosem, podawać z ulubionymi warzywami.

LICZBA PORCJI: 1

CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 834 kcal

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *