ŁOSOŚ PIECZONY I PUREE Z BROKUŁA

ŁOSOŚ PIECZONY I PUREE Z BROKUŁA

SKŁADNIKI

  • ŁOSOŚ FILET ZE SKÓRĄ 200 G
  • BROKUŁ 200 G
  • MASŁO 30
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, SOK Z CYTRYNY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Rybę przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Piec w pergaminie przez 30 minut w temp 200 C.
  2. Brokuły ugotować, ugnieść z masłem i przyprawami. Podawać z upieczoną rybą.

LICZBA PORCJI: 1

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 699 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 46.7 g; T: 51.9 g; W: 13.3 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *