SKŁADNIKI
- TRUSKAWKI LUB INNE OWOCE NISKOWĘGLOWODANOWE 300 G
- ŚMIETANKA 36 % 1 LITR
- ERYTRYTOL PUDER – WEDŁUG UZNANIA OKOŁO 200 G
- OPCJONALNIE ODŻYWKA BIAŁKOWA 30 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Truskawki lub inne owoce niskowęglowodanowe, zblendować z erytrytolem. Można dodać odżywkę białkową o smaku truskawkowym.
- Wymieszać ze śmietanką i wlać do maszyny do lodów. Czas przygotowywania zależy od rodzaju maszyny, u mnie 40-60 minut.
- Gotowe lody podawać w pucharkach lub wylać do specjalnych foremek z patyczkami.
LICZBA PORCJI: 12
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 303 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 3.98; T: 30.1; W: 4.45