LODY OWOCOWE

LODY OWOCOWE

SKŁADNIKI

  • TRUSKAWKI LUB INNE OWOCE NISKOWĘGLOWODANOWE 300 G
  • ŚMIETANKA 36 % 1 LITR
  • ERYTRYTOL PUDER – WEDŁUG UZNANIA OKOŁO 200 G
  • OPCJONALNIE ODŻYWKA BIAŁKOWA 30 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Truskawki lub inne owoce niskowęglowodanowe, zblendować z erytrytolem. Można dodać odżywkę białkową o smaku truskawkowym.
  2. Wymieszać ze śmietanką i wlać do maszyny do lodów. Czas przygotowywania zależy od rodzaju maszyny, u mnie 40-60 minut.
  3. Gotowe lody podawać w pucharkach lub wylać do specjalnych foremek z patyczkami.

LICZBA PORCJI: 12

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 303 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 3.98; T: 30.1; W: 4.45

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments