LEKKIE PLACUSZKI Z KALAFIORA

LEKKIE PLACUSZKI Z KALAFIORA

SKŁADNIKI

  • KALAFIOR 900 G
  • JAJKO 2 SZT.
  • PRZYPRAWY
  • MAJONEZ 50 G
  • KWAŚNA ŚMIETANA 30 % PRESIDENT
  • CZOSNEK 5 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Kalafiora umyć podzielić na różyczki i zblendować lub zetrzeć na tarce (małe oczka).

2. Posolić powstały farsz i odstawić, aby puścił wodę.

3, Kalafiora przełożyć na szmatkę kuchenną i odcisnąć nadmiar wody.

4. Dodać jajko, przyprawić pieprzem, koperkiem, oregano lub ulubionymi przyprawami. Wszystko dokładnie wymieszać.

5. Wyłożyć na blachę posmarowaną olejem i piec w 200 C przez 15-20 minut – w zależności od piekarnika.

6. Podawać z sosem czosnkowym: majonez + śmietana 30 % + czosnek + koperek.

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 520 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 19.6 g; T: 39.8 g; W: 15 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *