SZYBKIE KREWETKI Z CUKINIĄ

SZYBKIE KREWETKI Z CUKINIĄ

SKŁADNIKI

  • KREWETKI 300 G
  • MASŁO 40 G
  • CZOSNEK 10 G
  • CUKINIA 600 G
  • NATKA PIETRUSZKI 5 G
  • POMIDORKI KOKTAJLOWE 140 G
  • PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Krewetki podsmażyć na maśle z dodatkiem czosnku oraz natki pietruszki, przyprawić solą, pieprzem.
  2. Cukinię pokroić w plastry i dorzucić do krewetek. Przyprawić.
  3. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki i dodać pod koniec duszenia.

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 355 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 35.2 g; T: 19.2 g; W: 11.5 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *