KREMOWE KREWETKI Z KIEŁBASKĄ

KREMOWE KREWETKI Z KIEŁBASKĄ

SKŁADNIKI

  • MASŁO 20 G
  • SMALEC GĘSI 10 G
  • CEBULA 100 G
  • PAPRYKA CZERWONA 400 G
  • CZOSNEK 10 G
  • KREWETKI 400 G
  • KIEŁBASA WIEPRZOWA 400 G
  • PARMEZA TARTY 75 G
  • ŚMIETANKA 36 % 250 ML
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, NATKA PIETRUSZKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Krewetki i pokrojoną kiełbaskę podsmażyć na maśle i odłożyć do miseczki na bok.
  2. Na rozgrzaną patelnię wyłożyć masło i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i przeciśnięty czosnek. Po chwili dodać śmietankę, przyprawić solą i pieprzem i zredukować nadmiar płynu.
  3. Na koniec dodać starty parmezan, kiełbasę i krewetki. Wszystko dobrze wymieszać, przyprawić natką pietruszki.

LICZBA PORCJI: 4

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 719 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 38.8 g; T: 52.6 g; W: 22.9 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments