KOTLECIKI DROBIOWO-SEROWE Z WARZYWAMI I SOSEM CURRY

KOTLECIKI DROBIOWO-SEROWE Z WARZYWAMI I SOSEM CURRY

SKŁADNIKI NA KOTLECIKI

  • PIERŚ Z KURCZAKA 400 G
  • SER GOUDA 150 G
  • CEBULA 100 G
  • PAPRYKA CZERWONA 120 G
  • JAJKO 3 SZT
  • MĄKA MIGDAŁOWA 30 G
  • MAJONEZ 60 G
  • PRZYPRAWY: NATKA PIETRUSZKI, SÓL, PIEPRZ WEDŁUG UZNANIA

SKŁADNIKI NA SOS

  • MAJONEZ 100 G
  • ŚMIETANA 30 % 50 G
  • PRZYPRAWA CURRY 2 G
  • INNE PRZYPRAWY WEDŁUG UZNANIA NP. SÓL, PIEPRZ, ZIOŁA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Mięso opłukać i drobno posiekać, wrzucić do miski.

2. Warzywa pokroić w drobną kostkę, natkę pietruszki posiekać, a ser

zetrzeć.

3. Wymieszać składniki z majonezem i jajkiem, dodać mąki migdałowej

oraz przyprawić solą, pieprzem i natką pietruszki.

4, Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i posmarować delikatnie

oliwą/olejem.

5. Wykładać powstałą masę na blachę, to wrząc małe placuszki.

6. Piec 35-40 minut w temp. 180 C z termoobiegiem.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SOSU

1. Majonez wymieszać ze śmietaną i przyprawą curry.

2. Opcjonalnie doprawić wg uznania do smaku, np. solą, pieprzem i ziołami.

LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 548 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 32.4 g; T: 42.8 g; W: 6.41 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *