KETO TOSTY Z PIECZARKAMI

KETO TOSTY Z PIECZARKAMI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Żółtą mozzarellę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami lub kupić startą. Wymieszać z majonezem i jajkami. Można doprawić ulubionymi ziołami, np. oregano

2. Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju, przyprawić solą i pieprzem.

3. Rozgrzać opiekacz, tzw. sandwich, wylać ułożyć bazę serową, następnie pieczarki i znowu przykryć masą serową.

4. Piec według instrukcji urządzenia, podawać z ulubionymi warzywami, sosem czosnkowym lub pomidorową passatą.

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 475 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 24.6 g; T: 39.9 g; W: 4.04 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *