KETO PĄCZKI

KETO PĄCZKI

SKŁADNIKI

  • MĄKA MIGDAŁOWA 130 G
  • MĄKA KOKSOWA 25 G
  • PROSZEK DO PIECZENIA 10 G
  • ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA
  • AROMAT WANILIOWY
  • JAJKO 3 SZT.
  • ŚMIETANKA 36 % 60 ML

POLEWA

  • ŚMIETANKA 36 % 30 ML
  • SEREK MASCARPONE 30 G
  • ERYTRYTOL PUDER
  • OPCJONALNIE KAKAO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Piekarnik nagrzać do 180 C.
  2. W dużej misce wymieszać mąkę migdałową, mąkę kokosową, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać suche składniki, aż wszystkie się połączą.
  3. W osobnej dużej misce wybić jajka, słodzik wg uznania, śmietankę i ekstrakt waniliowy. Mieszać mikserem elektrycznym przez 1 minutę.
  4. Dodać suche składniki i mieszać, aż wszystkie składniki się połączą.
  5. Nałożyć do foremek na pączki i piec 15-20 minut w temp 180 C. Wystudzić i wyjąc z foremek.
  6. Przygotować polewę: zmiksować śmietankę z serkiem mascarpone i słodzikiem. Opcjonalnie można dodać kakao. Wysmarować pączki przygotowaną polewą.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 257 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 9.71 g; T: 21.6 g; W: 4.34 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments