KETO KRÓWKI

KETO KRÓWKI

SKŁADNIKI

  • ŚMIETANKA 36 % 250 ML
  • ERYTRYTOL 20 – 30 G
  • Masło 20 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Masło rozpuścić na patelni, dodać erytrytol i podsmażyć zarumieniając składniki.
  2. Zalać całość śmietanką 36 % i zredukować (odparować) nadmiar wody intensywnie mieszając, aby się nie przypalił.
  3. Gdy karmel będzie mieć gęstą konsystencję wylać go do pojemniczka i wstawić na 1 h do lodówki, do zastygnięcia.
  4. Zastygniętą masę pokroić na kształt krówek.

LICZBA PORCJI: 10

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 100 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 0.52; T: 10.6; W: 0.75

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *