Keto brownie z malinami

Keto brownie z malinami

SKŁADNIKI

SPÓD BROWNI:

  • SZKLANKA ERYTRYTOLU (W FORMIE PUDRU)
  • 3/4 SZKLANKI CZEKOLADY CUKRU (NAJLEPIEJ LINDT 90 %)
  • SZKLANKA MĄKI KOKSOWEJ
  • 8 ŁYŻEK MASŁA
  • 2 -3 ŁYŻKI NIESŁODZONE KAKAO
  • 4 DUŻE JAJKA
  • 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
  • AROMAT WANILIOWE WANILIOWY

MASA ŚMIETANKOWA

  • 300 ML ŚMIETANKA 36 % DO UBIJANIA
  • 6 KOSTEK CZEKOLADY BEZ CUKRU (NAJLEPIEJ LINDT 90 %)
  • 4 ŁYŻKI ERYTRYTOLU
  • ŁYŻKA ŻELATYNY
  • 120 G MALIN

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Suche składniki wymieszać w jednej misce, całe jajka ubić mikserem w drugiej, czekoladę z masłem i ekstraktem waniliowym rozpuścić (kąpiel wodna/mikrofalówka).

2. Rozpuszczone masło i czekoladę wystudzić, zmiksować z jajkami i dodać suche składniki.

3. Wszystko wymieszać, wylać na blachę i piec przez ok godziny w temp 160 C.

4. Spód wyjąć i wystudzić.

5. Śmietankę ubić, dodać rozpuszczoną czekoladę (kąpiel wodna/mikrofalówka) i słodzik.

6. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i wystudzić. Dodawać do ubitej śmietanki

7. Wylać powstałą masę na spód, przyozdobić malinami i włożyć do lodówki.

LICZBA PORCJI: 10

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 276 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 6 g; T: 26 g; W: 6.2 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *