KETO BARSZCZ UKRAIŃSKI

KETO BARSZCZ UKRAIŃSKI

SKŁADNIKI

  • BURAK 100 G
  • ZAKWAS Z BURAKÓW 400 ML
  • WŁOSZCZYZNA 100 G
  • PORCJA ROSOŁOWA 200 G
  • KAPUSTA BIAŁA 100 G
  • FASOLKA SZPARAGOWA 200 G
  • MASŁO 100 G
  • ŚMIETANA KWAŚNA 30 % 150 G
  • PRZYPRAWY (SÓL, PIEPRZ, ZIELE ANGIELSKIE LIŚĆ LAUROWY, MAJERANEK, CZOSNEK, ERYTRYTOL, KOPEREK, SZCZYPIOREK)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować wywar z włoszczyzny i mięsa. Buraczki obrać i pokroić w kosteczkę, dodać do wywaru.
  2. Kapustę drobno poszatkować, fasolkę szparagową pokroić na 2 cm części. Wszystko dodać do wywaru i gotować do miękkości.
  3. Do wywaru dodać masło, następnie zakwas buraczany. Przyprawić solą, pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskimi, sporą ilością majeranku oraz czosnkiem.  Po dodaniu zakwasu nie gotować zupy – straci kolor.
  4. Odlać pół kubka zupy, zmieszać ze śmietaną i zabielić zupę.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 274 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 8.44; T: 25.2; W: 5.43

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments