SKŁADNIKI
- MĄKA KOKOSOWA 60 G
- PROSZEK DO PIECZENIA 10 G
- ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA
- AROMAT WANILIOWY
- MASŁO 50 G
- JAJKO 5 SZT.
- OWOCE NISKOWĘGLOWODANOWE 100 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Piekarnik nagrzać do 180 C.
- Masło roztopić np. w mikrofalówce, wystudzić i zmiksować jajkami, proszkiem do pieczenia, erytrytolem, aromatem waniliowym. Dodać mąkę kokosową i dalej miksować.
- Wyłożyć powstałe ciasto do specjalnych papierowych foremek na muffinki.
- Piec 30 minut w temperaturze 180 C.
LICZBA PORCJI: 8
CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 131 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 6.13 g; T: 9.62 g; W: 3.26 g