KETO BABECZKI Z OWOCAMI

KETO BABECZKI Z OWOCAMI

SKŁADNIKI

  • MĄKA KOKOSOWA 60 G
  • PROSZEK DO PIECZENIA 10 G
  • ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA
  • AROMAT WANILIOWY
  • MASŁO 50 G
  • JAJKO 5 SZT.
  • OWOCE NISKOWĘGLOWODANOWE 100 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Piekarnik nagrzać do 180 C.
  2. Masło roztopić np. w mikrofalówce, wystudzić i zmiksować jajkami, proszkiem do pieczenia, erytrytolem, aromatem waniliowym. Dodać mąkę kokosową i dalej miksować.
  3. Wyłożyć powstałe ciasto do specjalnych papierowych foremek na muffinki.
  4. Piec 30 minut w temperaturze 180 C.

LICZBA PORCJI: 8

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 131 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 6.13 g; T: 9.62 g; W: 3.26 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments