SKŁADNIKI
- KARP 400 G
- MASŁO 40 G
- SMALEC GĘSI 30 G
- CZOSNEK 40 G (GŁÓWKA)
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK GRANULOWANY, NATKA PIETRUSZKI
- MĄKA PEŁNIZIARNISTA 25 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Karpia pokroić w dzwonki, przyprawić, obtoczyć w mące, a następnie podsmażyć na smalcu.
- W międzyczasie czosnek pokroić w plasterki.
- Wyłożyć karpia na talerz, a na patelni rozpuścić masło i podsmażyć czosnek,
- 4, Podsmażonym czosnkiem posypać dzwonki karpia
LICZBA PORCJI: 2
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 609 kcal
MAKROSKŁADNIKI PO RCJI: B: 38.6 g; T: 42.8 g; W: 15.9 g