KARP W CZOSNKU

KARP W CZOSNKU

SKŁADNIKI

  • KARP 400 G
  • MASŁO 40 G
  • SMALEC GĘSI 30 G
  • CZOSNEK 40 G (GŁÓWKA)
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK GRANULOWANY, NATKA PIETRUSZKI
  • MĄKA PEŁNIZIARNISTA 25 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Karpia pokroić w dzwonki, przyprawić, obtoczyć w mące, a następnie podsmażyć na smalcu.
  2. W międzyczasie czosnek pokroić w plasterki.
  3. Wyłożyć karpia na talerz, a na patelni rozpuścić masło i podsmażyć czosnek,
  4. 4, Podsmażonym czosnkiem posypać dzwonki karpia

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 609 kcal

MAKROSKŁADNIKI PO RCJI: B: 38.6 g; T: 42.8 g; W: 15.9 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments