KAPUSTA Z GRZYBAMI

KAPUSTA Z GRZYBAMI

SKŁADNIKI

  • KAPUSTA 4500 G (GŁÓWKA)
  • CEBULA 100 G
  • KIEŁBASA NP. ŚLĄSKA 425 G
  • BOCZEK WĘDZONY 150 G
  • GRZYBY SUSZONE 100 G
  • SMALEC 60 G
  • PRZYPRWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie. Kapustę posiekać, wrzucić do garnka podsmażyć ze smalcem, solą, pieprzem, wędzoną papryką, liśćmi laurowymi i zielem angielskim około 20 minut.

2. Boczek, cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oddzielnej patelni.

3. Dodać składniki z patelni do kapusty oraz pokrojone grzyby wraz z zalewą.

4. Dusić do miękkości wszystkich składników, przyprawić czosnkiem i majerankiem.

LICZBA PORCJI: 10

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 312 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 16.5 g; T: 16.8 g; W: 28.1 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments