SKŁADNIKI
- KAPUSTA 4500 G (GŁÓWKA)
- CEBULA 100 G
- KIEŁBASA NP. ŚLĄSKA 425 G
- BOCZEK WĘDZONY 150 G
- GRZYBY SUSZONE 100 G
- SMALEC 60 G
- PRZYPRWY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie. Kapustę posiekać, wrzucić do garnka podsmażyć ze smalcem, solą, pieprzem, wędzoną papryką, liśćmi laurowymi i zielem angielskim około 20 minut.
2. Boczek, cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oddzielnej patelni.
3. Dodać składniki z patelni do kapusty oraz pokrojone grzyby wraz z zalewą.
4. Dusić do miękkości wszystkich składników, przyprawić czosnkiem i majerankiem.
LICZBA PORCJI: 10
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 312 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 16.5 g; T: 16.8 g; W: 28.1 g