Jajecznica z boczkiem i szczypiorkiem

Jajecznica z boczkiem i szczypiorkiem

SKŁADNIKI

  • JAKA 3 SZT.
  • BOCZEK WĘDZONY 30 G
  • MASŁO 20 G
  • SZCZYPIOREK 10 G
  • POMIDOR CZERWONY 90 G
  • OLIWKI 40 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć.
  2. Jajka wbić na rozgrzaną patelnię, doprawić i smażyć ciągle mieszając.
  3. Posiekać drobno szczypiorek i posypać gotową jajecznicę.
  4. Podawać z pokrojonym w plasterki pomidorem i oliwkami.

LICZBA PORCJI: 1

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 582 kcal

MAKROSKŁADNIKI: B: 27.4 g; T: 49.8 g; W: 6.39 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *