SKŁADNIKI
- PIERŚ Z INDYKA 500 G
- PIECZARKI 200 G
- PAPRYKA MIX (CZERWONA, ZIELONA, ŻÓŁTA) 400 G
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZERWONA PAPRYKA
- OLIWA 20 G
- STARTA MOZZARELLA ŻÓŁTA 150G
- MAJONEZ 100 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety.
- Rozbić i obustronnie przyprawić solą, pieprzem, czerwoną papryką.
- Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz. Obsmażyć mięso z obu stron przez minutę a następnie wyłożyć na talerz.
- Na tej samej patelni przesmażyć pieczarki, przełożyć na talerzyk, następnie podsmażyć papryki.
- Mięso ułożyć na papierze do pieczenia, górę posmarować majonezem, układać podsmażone warzywa i posypać startym serem.
- Piec 20 minut w temp. 200 C
LICZBA PORCJI: 4
CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 447 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 33 g; T: 31.8 g; W: 8.41 g