INDYK ZAPIEKANY Z PAPRYKĄ LUB PIECZARKAMI

INDYK ZAPIEKANY Z PAPRYKĄ LUB PIECZARKAMI

SKŁADNIKI

  • PIERŚ Z INDYKA 500 G
  • PIECZARKI 200 G
  • PAPRYKA MIX (CZERWONA, ZIELONA, ŻÓŁTA) 400 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZERWONA PAPRYKA
  • OLIWA 20 G
  • STARTA MOZZARELLA ŻÓŁTA 150G
  • MAJONEZ 100 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety.
  2. Rozbić i obustronnie przyprawić solą, pieprzem, czerwoną papryką.
  3. Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz. Obsmażyć mięso z obu stron przez minutę a następnie wyłożyć na talerz.
  4. Na tej samej patelni przesmażyć pieczarki, przełożyć na talerzyk, następnie podsmażyć papryki.
  5. Mięso ułożyć na papierze do pieczenia, górę posmarować majonezem, układać podsmażone warzywa i posypać startym serem.
  6. Piec 20 minut w temp. 200 C

LICZBA PORCJI: 4

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 447 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 33 g; T: 31.8 g; W: 8.41 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *