INDYK W KREMOWYM SOSIE CURRY I PUREE Z KALAFIORA

INDYK W KREMOWYM SOSIE CURRY I PUREE Z KALAFIORA

SKŁADNIKI

  • PIERŚ Z INDYKA 200 G
  • MLECZKO KOKOSOWE REAL THAI 400 ML
  • CEBULA 50 G
  • POMIDORKI KOKTAJLOWE 120 G
  • NATKA PIETRUSZKI
  • PRZYPRAWA CURRY
  • SÓL, PIEPRZ
  • OLEJ KOKOSOWY 10 G
  • KALAFIOR 300 G
  • MASŁO 20

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Pierś z indyka pokroić w paseczki, przyprawić solą, pieprzem i curry. Cebulę pokroić w kostkę, pomidorki koktajlowe w połówki, a pietruszkę posiekać.
  2. Podsmażyć mięso, następnie dodać pokrojoną cebulą. Gdy składniki się zarumienią, podlać całość mleczkiem kokosowym i gotować do odparowania nadmiaru wody i zgęstnienia sosu.
  3. Na sam koniec dodać połówki pomidorków koktajlowych i dusić jeszcze 2-3 minuty. Doprawić jeśli jest potrzeba.
  4. Podawać z puree kalafiorowym (ugotowany kalafior, ugnieciony z masłem).

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 616 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 29.4 g; T: 48.1 g; W: 19.1 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *