GOFRY Z BITĄ ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI

GOFRY Z BITĄ ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI

SKŁADNIKI

  • JAJKO 3 SZT.
  • MĄKA KOKOSOWA 30 G
  • ROZPUSZCZONE MASŁO 30 G
  • PROSZEK DO PIECZENIA 2,5 G
  • ERYTRYTOL (W FORMIE PUDRU) 30-60 G
  • ŚMIETANKA 36 % 100 G
  • AROMAT WANILIOWY 1 -2 ML DO SMAKU
  • TRUSKAWKI 150 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Śmietankę ubić, dodać erytrytol w formie pudru i aromat waniliowy. Odstawić do lodówki.
  2. W misce zmiksować jajka z rozpuszczonym i wystudzonym masłem, dodać mąkę kokosową, proszę do pieczenia i erytrytol w formie pudru. Odstawić na 5 minut, aby ciasto nabrało gęstszej konsystencji.
  3. Ciasto wylać na nagrzaną gofrownicę i piec gofry przez około 4-5 minut.
  4. Gotowe gofry podawać z bitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami.

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 310 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 14.4 g; T: 22.8 g; W: 9,28 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *