SKŁADNIKI
- WŁOSZCZYZNA 200 G
- FLAKI WOŁOWE 600 G
- SZPONDER WOŁOWY 200 G
- MASŁO 100 G
- CEBULA 100 G
- KONCETRAT POMIDOROWY 20 G
- PRZYPRAWY: SÓL, PAPRYKA CZEROWNA SŁODKA I OSTRA, CZOSNEK, MAJERANEK, LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE, IMBIR, GAŁKA MUSZKATOŁOWA.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Flaki pokroić lub kupić pokrojone. Obgotować 3 razy, wylewając wodę, aby pozbyć się nieprzyjemnego zapachu i smaku.
- Ugotować wywar z włoszczyzny oraz wołowiny.
- Podsmażyć cebulkę i dodać wywaru. Następnie wrzucić flaki i gotować do miękkości.
- Ważne jest, aby dobrze doprawić całość: papryka czerwona słodka i ostra, majeranek, sól, sos sojowy, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, imbir, gałka muszkatołowa, czosnek.
LICZBA PORCJI: 5
CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 354 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 23.4; T: 25.9; W: 6.99