SKŁADNIKI
- SEREK MASCARPONE 500 G
- ŚMIETANKA 36 % 400 ML
- AROMAT WANILIOWY – KILKA KROPELEK LUB ODŻYWKA BIAŁKOWA (U MNIE O SMAKU BIAŁEJ CZEKOLADY)
- ERYTRYTOL PUDER – WEDŁUG UZNANIA
- MALINY LUB TRUSKAWKI 400 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Przygotować masę śmietankową. Zmiksować śmietankę 36 % z serkiem mascarpone dodać aromat, erytrytol i opcjonalnie odżywkę białkową.
- Wylać masę śmietankową do pucharków.
- Maliny świeże lub mrożone, zblendować i wylać na masę śmietankową. Schłodzić.
LICZBA PORCJI: 8
CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 442 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 4.23; T: 43.3; W: 8.94