DESER ŚMIETANKOWY Z SOSEM OWOCOWYM

DESER ŚMIETANKOWY Z SOSEM OWOCOWYM

SKŁADNIKI

  • SEREK MASCARPONE 500 G
  • ŚMIETANKA 36 % 400 ML
  • AROMAT WANILIOWY – KILKA KROPELEK LUB ODŻYWKA BIAŁKOWA (U MNIE O SMAKU BIAŁEJ CZEKOLADY)
  • ERYTRYTOL PUDER – WEDŁUG UZNANIA
  • MALINY LUB TRUSKAWKI 400 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować masę śmietankową. Zmiksować śmietankę 36 % z serkiem mascarpone dodać aromat, erytrytol i opcjonalnie odżywkę białkową.
  2. Wylać masę śmietankową do pucharków.
  3. Maliny świeże lub mrożone, zblendować i wylać na masę śmietankową. Schłodzić.

LICZBA PORCJI: 8

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 442 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 4.23; T: 43.3; W: 8.94

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments