CUKINIOWE SPAGHETTI Z KREWETKAMI I SOSEM ALFREDO

CUKINIOWE SPAGHETTI Z KREWETKAMI I SOSEM ALFREDO

SKŁADNIKI

  • CUKINIA 900 G
  • MASŁO 20 G
  • CEBULA 50 G
  • CZOSNEK 10 G
  • KREWETKI 250 G
  • ŚMIETANKA 36 % 100 ML
  • SEREK MASCARPONE 250 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ
  • PARMEZA TARTY 15 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Krewetki podsmażyć na maśle i odłożyć do miseczki na bok.
  2. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty czosnek. Po chwili dodać śmietankę, serek mascarpone i przyprawić solą i pieprzem.
  3. Sos zredukować (odprawować wodę), dodać krewetki oraz “makaron” z cukinii. Makaron można wykonać przy użyciu specjalnej obieraczki tzw. julienne lub po prostu pokroić cukinie na długie, cienkie paseczki.
  4. Przy podaniu posypać parmezanem.

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 976 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 40.8 g; T: 81.2 g; W: 23.2 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *