CIASTO SUFLET Z WIŚNIAMI

CIASTO SUFLET Z WIŚNIAMI

SKŁADNIKI

  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 50 G
  • PROSZEK DO PIECZENIA 5G
  • ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA
  • AROMAT WANILIOWY
  • JAJKO 4 SZT.
  • KAKAO 20 G
  • SEREK MASCARPONE 750 G
  • ŚMIETANKA 36 % 500 ML
  • ODŻWYKA BIAŁKOWA O SMAKU BIAŁEJ CZEKOLADY
  • ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA
  • ŻELATYNA 25 G
  • WIŚNIE 400 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na najwyższych obrotach na sztywną pianę, następnie dodać żółtka, aromat, mąką migdałową lub kokosową wymieszaną ze słodzikiem oraz kakao.
  2. Piec przez 25-30 minut w temp. 180 C. Wystudzić i pokroić w kostkę 1 cm x 1cm.
  3. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i wystudzić. Śmietankę 36 % ubić na sztywną masę, dodać serka mascarpone, odżywkę białkową o smaku białej czekolady, erytrytol oraz wystudzoną żelatynę.
  4. Na blaszce/tortownicy układać czekoladowe kostki z biszkoptu, a pomiędzy nimi wiśnie. Zalać warstwą masy śmietankowej. Czynność powtórzyć naprzemiennie do czekoladowych kostek, wiśni i masy.
  5. Blaszkę/tortownicę włożyć do lodówki, aby masa zastygła. Podawać schłodzone.

LICZBA PORCJI: 16

CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 354 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 8.56 g; T: 33.3 g; W: 5.79 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments