CIASTO SNICKERS

CIASTO SNICKERS

SKŁADNIKI

  • JAJKO 1 SZT.
  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 130 G
  • ROZPUSZCZONE MASŁO 100 G (50 G NA SPÓD I 50 G DO POLEWY CZEKOLADOWEJ)
  • PROSZEK DO PIECZENIA 5 G
  • ERYTRYTOL (W FORMIE PUDRU) 50 – 70 G
  • MASŁO ORZECHOWE 200 g
  • ŚMIETANKA 36 % 50 G
  • GORZKA CZEKOLAD LINDT 90 % 100 g (tabliczka)
  • AROMAT WANILIOWY 1 -2 ML DO SMAKU
  • ORZECHY PEKAN

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mąkę wymieszać z rozpuszczonym i wystudzonym masłem (50 g), eytrytolem, proszkiem do pieczenia oraz jajkiem.
  2. Powstałe ciasto ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego i piec 10- 15 min w temp. 170 C z termoobiegiem. Odłożyć do wystudzenia.
  3. Po wystudzeniu posmarować masłem orzechowym.
  4. Czekoladę rozpuścić z resztą masła (50 g), dodać erytrytol oraz odrobinę śmietanki 36 %, w celu nadania śmietankowego smaku. Posypać orzechami pekan lub włoskimi.
  5. Odłożyć do lodówki na 2 h.

LICZBA PORCJI: 10

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 387 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 10,1 g; T: 36 g; W: 5,16 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *