CIASTO RAFAELLO

CIASTO RAFAELLO

SKŁADNIKI

  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 100 G
  • PROSZEK DO PIECZENIA 10 G
  • ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA
  • AROMAT WANILIOWY
  • JAJKO 8 SZT.
  • SEREK MASCARPONE 750 G
  • ŚMIETANKA 36 % 500 ML
  • ODŻWYKA BIAŁKOWA O SMAKU KOKOSOWYM
  • WIÓRKI KOKOSOWE 100 G
  • ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na najwyższych obrotach na sztywną pianę, następnie dodać żółtka, aromat, mąką migdałową lub kokosową wymieszaną ze słodzikiem oraz proszkiem do pieczenia.
  2. Piec przez 25-30 minut w temp. 180 C. Wystudzić i przekroić na dwa blaty.
  3. Śmietankę 36 % ubić na sztywną masę, dodać serka mascarpone, odżywkę białkową o smaku kokosa lub śmietankę kokosową, erytrytol oraz wiórki kokosowe.
  4. Powstałą masą przekładać blaty biszkoptowe. Górę posypać wiórkami kokosowymi.

LICZBA PORCJI: 20

CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 364 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 7.97 g; T: 34.6 g; W: 5.72 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments