SKŁADNIKI
- MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 100 G
- PROSZEK DO PIECZENIA 10 G
- ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA
- AROMAT WANILIOWY
- JAJKO 8 SZT.
- SEREK MASCARPONE 750 G
- ŚMIETANKA 36 % 500 ML
- ODŻWYKA BIAŁKOWA O SMAKU KOKOSOWYM
- WIÓRKI KOKOSOWE 100 G
- ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na najwyższych obrotach na sztywną pianę, następnie dodać żółtka, aromat, mąką migdałową lub kokosową wymieszaną ze słodzikiem oraz proszkiem do pieczenia.
- Piec przez 25-30 minut w temp. 180 C. Wystudzić i przekroić na dwa blaty.
- Śmietankę 36 % ubić na sztywną masę, dodać serka mascarpone, odżywkę białkową o smaku kokosa lub śmietankę kokosową, erytrytol oraz wiórki kokosowe.
- Powstałą masą przekładać blaty biszkoptowe. Górę posypać wiórkami kokosowymi.
LICZBA PORCJI: 20
CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 364 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 7.97 g; T: 34.6 g; W: 5.72 g