CIASTO „JAGODOWA FANTAZJA”

CIASTO „JAGODOWA FANTAZJA”

SKŁADNIKI NA SPÓD

  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 200 G
  • MASŁO 100 G
  • JAJKO 2 SZT.
  • PROSZEK DO PIECZENIA 10 G
  • ERYTRYTOL PUDER 100 G
  • AROMAT WANILIOWY KILKA KROPLI

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ

  • SER TWATOGOWY TŁUSTY WIELUŃ 500 G
  • JAJKO 1 SZT.
  • ERYTRYTOL PUDER 50 G
  • AROMAT WANILIOWY KILKA KROPLI

SKŁADNIKI NA SOS JAGODOWY

  • JAGODA MROŻONA 500 G
  • ERYTRTYOL 50 G

SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ

  • MĄKA MIGDAŁOWA 30 G
  • WIÓRKI KOKOSWE 30 G
  • MASŁO 20 G
  • ERYTRTOL 20 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Masło rozpuścić i wystudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, słodzikiem (wg uznania). aromatem waniliowy, dodać jajka i wystudzone masło. Wszystko zmiksować.
  2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Można sobie pomóc łyżką zamoczoną w wodzie, aby ciasto się nie kleiło. Piec 20 min w temp 180 C.
  3. W międzyczasie wsypać do garnka jagody, erytrytol i dusić do momentu wyparowania wody i zgęstniania owoców.
  4. Ser twarogowy zmiksować z jajkiem, erytrytolem i aromatem.
  5. Przygotować kruszonkę: mąkę migdałową wymieszać z wiórkami kokosowymi, erytrytolem oraz rozpuszczonym masłem.
  6. Gotowy spód wyjąć z piekarnika, a na górę wylać masę serową, następnie sos jagodowy, a górę posypać kruszonką.
  7. Włożyć jeszcze do piekarnika na 15 min w temp. 180 C.

LICZBA PORCJI: 20

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 217 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 5.65 g; T: 19.6 g; W: 5.02 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ania
Ania
24 dni temu

Ciasto pycha!!! Polecam!!!!