CIASTO CZEKOLADOWO-KOKOSOWE

CIASTO CZEKOLADOWO-KOKOSOWE

SKŁADNIKI

  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 250 G
  • PROSZEK DO PIECZENIA 10 G
  • ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA
  • AROMAT WANILIOWY
  • MASŁO 100 G
  • JAJKO 5 SZT.
  • CZEKOLADA LINDT 99 % KAKAO
  • SEREK MASCARPONE 750 G
  • ŚMIETANKA 36 % 250 ML
  • ŚMIETANKA KOKOSOWA REAL THAI 200 ML LUB ODŻWYKA BIAŁKOWA O SMAKU KOKOSOWYM
  • WIÓRKI KOKOSOWE 100 G
  • ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Masło roztopić z czekoladą i zmiksować z mąką, proszkiem do pieczenia, erytrytolem, aromatem oraz jajkami.
  2. Ciasto wylać na blachę lub naczynie żaroodporne i upiec w temperaturze 180 C przez 40 minut. Następnie wystudzić.
  3. Przygotować masę kokosową. Ubić śmietankę 36 % oraz śmietankę kokosową. Dodać serek mascarpone, erytrytol i połowę wiórków kokosowych. Wszystko razem zmiksować
  4. Na spód czekoladowy wyłożyć masę kokosową, górę posypać wiórkami kokosowymi.

LICZBA PORCJI: 20

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 358 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 7.08 g; T: 34.8 g; W: 4.13 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments