SKŁADNIKI
- MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 250 G
- PROSZEK DO PIECZENIA 10 G
- ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA
- AROMAT WANILIOWY
- MASŁO 100 G
- JAJKO 5 SZT.
- CZEKOLADA LINDT 99 % KAKAO
- SEREK MASCARPONE 750 G
- ŚMIETANKA 36 % 250 ML
- ŚMIETANKA KOKOSOWA REAL THAI 200 ML LUB ODŻWYKA BIAŁKOWA O SMAKU KOKOSOWYM
- WIÓRKI KOKOSOWE 100 G
- ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Masło roztopić z czekoladą i zmiksować z mąką, proszkiem do pieczenia, erytrytolem, aromatem oraz jajkami.
- Ciasto wylać na blachę lub naczynie żaroodporne i upiec w temperaturze 180 C przez 40 minut. Następnie wystudzić.
- Przygotować masę kokosową. Ubić śmietankę 36 % oraz śmietankę kokosową. Dodać serek mascarpone, erytrytol i połowę wiórków kokosowych. Wszystko razem zmiksować
- Na spód czekoladowy wyłożyć masę kokosową, górę posypać wiórkami kokosowymi.
LICZBA PORCJI: 20
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 358 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 7.08 g; T: 34.8 g; W: 4.13 g