SKŁADNIKI NA SPÓD
- MĄKA MIGDAŁOWA 250 G
- MĄKA KOKOSOWA 65 G
- PROSZEK DO PIECZENIA 10 G
- OLEJ KOKOSOWY (BEZZAPACHOWY) ROZTOPIONY 100 ML
- ERYTRYTOL PUDER 100 G WG UZNANIA
- AROMAT WANILIOWY 5 G
- JAJKO 5 SZT.
- SÓL 2 G
SKŁADNIKI NA CYNAMONOWE NADZIENIE
- MASŁO ROZTOPIONE 100 G
- MĄKA MIGDAŁOWA 30 G
- CYNAMON 10 – 15 G
- KAKAKO 10-15 G
- ERYTRYTOL PUDER 15 G WG UZNANIA
SKŁADNIKI NA POLEWĘ
- SEREK ŚMIETANOWY MÓJ ULUBUONY WIELUŃ 60 G
- ŚMIETANKA 36 % 60 G
- ERYTRYTOL PUDER 20 G WG UZNANIA
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mąkę migdałową (250 g), koksową (65 g), proszek do pieczenia, roztopiony olej kokosowy erytrytol w formie pudru, aromat waniliowy, sól i jajka zmiksować na jedną masę.
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć ciasto.
- Przygotować nadzienie cynamonowe. Wymieszać roztopione masło, cynamon, kakao, erytrytol i mąkę migdałową.
- Wylać masę cynamonową na ciasto i za pomocą długiej wykałaczki mieszać dwie masy, aby powstał wzorek.
- Piec w temp 180 C przez 35-40 minut.
- W międzyczasie przygotować polewę: wymieszać serek, śmietankę i erytrytol.
- Wyjąć ciasto z piekarnika, wylać gotową polewę na ciepłe ciasto.
LICZBA PORCJI: 24
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 172 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 4.58 g; T: 15.8 g; W: 2.26 g