CIASTO CYNAMONOWE Z POLEWĄ

CIASTO CYNAMONOWE Z POLEWĄ

SKŁADNIKI NA SPÓD

  • MĄKA MIGDAŁOWA 250 G
  • MĄKA KOKOSOWA 65 G
  • PROSZEK DO PIECZENIA 10 G
  • OLEJ KOKOSOWY (BEZZAPACHOWY) ROZTOPIONY 100 ML
  • ERYTRYTOL PUDER 100 G WG UZNANIA
  • AROMAT WANILIOWY 5 G
  • JAJKO 5 SZT.
  • SÓL 2 G

SKŁADNIKI NA CYNAMONOWE NADZIENIE

  • MASŁO ROZTOPIONE 100 G
  • MĄKA MIGDAŁOWA 30 G
  • CYNAMON 10 – 15 G
  • KAKAKO 10-15 G
  • ERYTRYTOL PUDER 15 G WG UZNANIA

SKŁADNIKI NA POLEWĘ

  • SEREK ŚMIETANOWY MÓJ ULUBUONY WIELUŃ 60 G
  • ŚMIETANKA 36 % 60 G
  • ERYTRYTOL PUDER 20 G WG UZNANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mąkę migdałową (250 g), koksową (65 g), proszek do pieczenia, roztopiony olej kokosowy erytrytol w formie pudru, aromat waniliowy, sól i jajka zmiksować na jedną masę.
  2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć ciasto.
  3. Przygotować nadzienie cynamonowe. Wymieszać roztopione masło, cynamon, kakao, erytrytol i mąkę migdałową.
  4. Wylać masę cynamonową na ciasto i za pomocą długiej wykałaczki mieszać dwie masy, aby powstał wzorek.
  5. Piec w temp 180 C przez 35-40 minut.
  6. W międzyczasie przygotować polewę: wymieszać serek, śmietankę i erytrytol.
  7. Wyjąć ciasto z piekarnika, wylać gotową polewę na ciepłe ciasto.

LICZBA PORCJI: 24

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 172 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 4.58 g; T: 15.8 g; W: 2.26 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments