CIASTECZKA SŁONECZNIKOWE

CIASTECZKA SŁONECZNIKOWE

SKŁADNIKI

  • SŁONECZNIK ŁUSKANY200 G
  • MĄKA MIGDŁOWA 50 G
  • JAJKO 2 SZT.
  • MASŁO 50 G
  • ERYTRYTOL WG UZNANIA
  • ROZTOPIONA CZEKOLADA NP. LINDT 90 % 30 G
  • AROMAT WANILIOWY KILKA KROPELEK

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Słonecznik wymieszać z mąką migdałową, erytrytolem, aromatem waniliowym, roztopionym masłem – 30 g. Dodać jajka i wymieszać.
  2. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formować ciasteczka z powstałej masy.
  3. Piec w temperaturze 200 C przez 15 minut.
  4. Czekoladę roztopić z pozostałą częścią masła np. w mikrofalówce. Polać gotowe ciasteczka.


LICZBA PORCJI: 12 sztuk

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 174 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 5.58; T: 15.8; W: 4.05

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *