SKŁADNIKI
- GALARETKA BEZ CUKRU Celiko truskawkowa 3 szt. Użyć 1,25 litra wody.
- SEREK MASCARPONE 250 G
- ŚMIETANKA 36 % 400 ML
- AROMAT WANILIOWY – KILKA KROPELEK LUB ODŻYWKA BIAŁKOWA (U MNIE O SMAKU BIAŁEJ CZEKOLADY)
- ERYTRYTOL PUDER – WEDŁUG UZNANIA
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Przygotować galaretkę bez cukru, rozpuścić w niej erytrytol i odstawić do schłodzenia w temperaturze pokojowej. Następnie wlać do szklanek np. do whisky i ustawić pod kątem do ostygnięcia.
- Przygotować masę śmietankową. Zmiksować śmietankę 36 % z serkiem mascarpone dodać aromat, erytrytol i opcjonalnie odżywkę białkową.
- Wylać masę śmietankową do zastygniętych galaretek i ponownie schłodzić.
- Przyozdobić ulubionymi owocami.
LICZBA PORCJI: 6
CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 414 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 8.4; T: 40.7; W: 3.04