BIAŁO – CZERWONY DESER PATRIOTY

BIAŁO – CZERWONY DESER PATRIOTY

SKŁADNIKI

  • GALARETKA BEZ CUKRU Celiko truskawkowa 3 szt. Użyć 1,25 litra wody.
  • SEREK MASCARPONE 250 G
  • ŚMIETANKA 36 % 400 ML
  • AROMAT WANILIOWY – KILKA KROPELEK LUB ODŻYWKA BIAŁKOWA (U MNIE O SMAKU BIAŁEJ CZEKOLADY)
  • ERYTRYTOL PUDER – WEDŁUG UZNANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować galaretkę bez cukru, rozpuścić w niej erytrytol i odstawić do schłodzenia w temperaturze pokojowej. Następnie wlać do szklanek np. do whisky i ustawić pod kątem do ostygnięcia.
  2. Przygotować masę śmietankową. Zmiksować śmietankę 36 % z serkiem mascarpone dodać aromat, erytrytol i opcjonalnie odżywkę białkową.
  3. Wylać masę śmietankową do zastygniętych galaretek i ponownie schłodzić.
  4. Przyozdobić ulubionymi owocami.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 414 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 8.4; T: 40.7; W: 3.04

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *