BEFSZTYK TATARSKI

BEFSZTYK TATARSKI

SKŁADNIKI

  • POLĘDWICA WOŁOWA 200 G
  • OGÓREK KISZONY 60 G
  • CEBULA CZERWONA 50 G
  • PAPRYKA ZIELONA 50 G
  • ŻÓŁTKO JAJA 30 G (1 SZT.)
  • OLIWA 20 G
  • PRZYPRAWY (SÓL, PIEPRZ, SOS SOJOWY)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Kupić świeżą polędwicę wołową lub rostbef i poprosić o zmielenie lub zmielić samemu w domu.

2. Do mięsa dodać odrobinę oliwy, sosu sojowego, pieprzu, soli, całość dokładnie ugnieść.

3. Formować kulkę, lekko ją spłaszczyć i zrobić na środku dołek.

4. Jajko sparzyć i wybić żółtko do dołka. Dookoła mięsa układać pokrojone w drobniutką kostkę warzywa: ogórek kiszony, cebulę oraz paprykę lub marynowane pieczarki.

LICZBA PORCJI: 1

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 517 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 47.5 g; T: 39.8 g; W: 6.63 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *