BATONIKI MLECZNO-ORZECHOWE

BATONIKI MLECZNO-ORZECHOWE

SKŁADNIKI

  • ERYTRYTOL 100 – 150 G
  • AROMAT WANILIOWY
  • ŚMIETANKA 36 % 1 LITR
  • ORZECH PEKAN 400 G
  • MIGDAŁY 50 G
  • ORZECHY ARACHIDOWE 100 G
  • ODŻYWKA BIAŁKOWA O SMAKU BIAŁEJ CZEKOLADY 25 G (OPCJONALNIE)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wlać do garnka śmietankę, dodać słodzik wg uznania i gotować do zredukowania wody, tak aby powstał gęsty i słodki karmel. Dorzucić odżywkę, aromat, orzechy i wszystko wymieszać.
  2. Gotową masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wystudzić i wstawić do lodówki.
  3. Po wystudzeniu pokroić na podłużne batoniki.

LICZBA PORCJI: 20

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 414 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 7.55 g; T: 40.5 g; W: 3.43 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments