AROMATYCZNY CAMEMBERT Z CZOSNKIEM

AROMATYCZNY CAMEMBERT Z CZOSNKIEM

SKŁADNIKI

  • SER CAMEMBERT 120 G (1 SZT.)
  • CZOSNEK 15 G (2-3 ZĄBKI)
  • NATKA PIETRUSZKI
  • OLIWA 10 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Czosnek pokorić na mniejsze kawałki, natkę pietruszki posiekać.
  2. Przy użyciu noża zrobić w serze dziurki i nadziewać je plasterkami czosnku i natką pietruszki. Polać górę oliwą.
  3. Owinąć ser w papier do pieczenia i piec w temperaturze  200 C przez 10-15 minut.
  4. Podawać z dodatkami jak np. mizeria, frytki z selera.

LICZBA PORCJI: 1

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 464 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 24.5 g; T: 39.2 g; W: 4.04 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *